Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Υποψηφίοι MVPs για Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός είναι βασικός υποψήφιος για το φετινό τρόπαιο της Ευρωλίγκας και το realgm.com δε θα μπορούσε να μην έχει συμπεριλάβει τους Διαμαντίδη και Μπατίστ στις προτιμήσεις του για τον MVP.
Ο Ερίλντας Μπουντράιτις που καλύπτει τη διοργάνωση για λογαριασμό του αμερικανικού site αναφέρει...
*Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:
«Ένα αληθινό σύμβολο του Παναθηναϊκού, ο 30χρονος Δημήτρης Διαμαντίδης λάμπει όπως ποτέ ξανά στην εφτάχρονη καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Ο πέντε φορές Καλύτερος Αμυντικός της Ευρωλίγκας έχει βελτιώσει το επιθετικό παιχνίδι του κι έχει μέσο όρο τούς ρεκόρ καριέρας 11,5 πόντους και 6,1 ασίστ ανά αγώνα (επίσης ρεκόρ καριέρας) φέτος, με τον Παναθηναϊκό να ηγείται του ε' ομίλου.
Σε αντίθεση με τη σεζόν 2009-10 στην Ευρωλίγκα, ο Διαμαντίδης δεν έχει λείψει από κανένα παιχνίδι και δεν έχει μείνει στο παρκέ για λιγότερο από 23 λεπτά σε κάθε ματς. Μένοντας υγιής κι αποφεύγοντας το "μικρόβιο" του τραυματισμού αποτελεί μεγάλη υπόθεση στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος, καθώς μόλις έξι παίκτες του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί σε όλες τις συναντήσεις της Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής.
Ο μέσος όρος σκοραρίσματος του Διαμαντίδη έχει αυξηθεί ελαφρώς, μια και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του κι έχει 7,7 ασίστ μέσο όρο στο ΤΟΡ 16, μπροστά από τους όλους τους άλλους παίκτες. Είναι προφανές πως ο Διαμαντίδης είναι ο κατάλληλος παίκτης με όλες τις απαραίτητες ικανότητες για να φέρει ξανά τους «πράσινους» στο Final Four της Ευρωλίγκας».

*Για τον Μάικ Μπατίστ:
«Έχουν περάσει τρεις μήνες απ' όταν ο Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού ήταν στο προσκήνιο. Δυστυχώς, συνέβη όχι για την εμφάνισή του στο παρκέ, αλλά για την ντροπιαστική κλωτσιά στο κεφάλι παίκτη της Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Προς έκπληξη, ο Μπατίστ δε δέχθηκε ποινή εκείνη την περίοδο.
Επιστρέφοντας από τραυματισμό, ο Μπατίστ έγινε ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες στη διοργάνωση. Ο 33χρονος φόργουροντ έχασε τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου λόγω τραυματισμού στο πόδι, αλλά δεν απέτρεψε τον Παναθηναϊκό από το να κερδίσει τον δ' όμιλο και να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο.
Με εμπειρία εννέα χρόνων στην Ευρωλίγκα ο Μπατίστ κέρδισε ακόμη μία ευκαιρία να βρίσκεται στο προσκήνιο, όταν άρχισε το ΤΟΡ 16. Ο Μπατίστ είναι αληθινός εφιάλτης για την αντίπαλη άμυνα, έχοντας 17,3 πόντους ανά αγώνα. Μαζί με τον Διαμαντίδη ο Μπατίστ δημιουργούν ίσως το πιο δυνατό δίδυμο στη διοργάνωση και μπορούν να ξαναφέρουν στους «πράσινους» τον τίτλο».

Αναλυτικά το ΤΟΡ 16 των υποψηφίων MVPs του realgm.com:

1. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα)
2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)3. Ρόκο-Λένι Ούκιτς (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)
4. Βασίλης Gayψωνιδης (ΟΛΥΜΠΙΛΑΓΟΣ)
5. Ιγκόρ Ρακότσεβιτς (Εφές Πίλσεν)
6. Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ)
7. Τσακ Έιντσον (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
8. ΜΑΪΚ ΜΠΑΤΙΣΤ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)9. Τζόελ Φρίλαντ (Ουνικάχα)
10. Μιρσάντ Τουρκσάν (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου