Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο

Ο παρατηρητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Άρης, Γ. Αμυγδαλής, όπως είχε αναφέρει το leoforos.gr, μετά τη λήξη μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών και παρουσία των βοηθών και του τέταρτου είχε πει στον ρέφερι Σταθόπουλο: «Πολύ σωστά αποφάσισες ότι δεν έπρεπε να μετρήσει το τέρμα του Άρη. Το σφύριγμα ήταν έγκαιρο και ακούστηκε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα λόγω της απουσίας του κόσμου. Είναι φάουλ. Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα». 
Όλοι, λοιπόν, πίστεψαν πως ο Σταθόπουλος δεν θα παραπεμφθεί. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον...
ξενοδόχο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Φαίνεται πως ένα τηλεφώνημα αρκούσε για να αλλάξει τα δεδομένα και να μετατρέψει τη σωστή απόφαση του Σταθόπουλου σε λανθασμένη. Ο ρέφερι από την Αχαΐα έχει μπει στο μάτι του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχει στοχοποιηθεί από την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής, όταν ο Ηρακλής κέρδισε τον Ολυμπιακό και έτσι του την είχε «φυλαγμένη».
Η έκθεση, λοιπόν, που έστειλε τη Δευτέρα ο Αμυγδαλής προς έκπληξη όλων είχε βαθμό κάτω από 8 στον Σταθόπουλο, που ελέω «κόκκινων κύκλων», πλέον είναι στη διάθεση της ΚΕΔ που βάσει του βαθμού έχει το δικαίωμα να τον αφήσει εκτός από κάποια παιχνίδια, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του leoforos.gr θα συμβεί για να ικανοποιηθεί η επιθυμία του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη.
Αυτό δείχνει για ακόμα μία φορά πως ο Παναθηναϊκός είναι ανίσχυρος στα κέντρα αποφάσεων και επί της ουσίας παρακολουθεί ΑΜΕΤΟΧΟΣ τον Μαρινάκη να έχει μετατρέψει σε «τσιφλίκι» του την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Και με τα μηνύματα που λαμβάνουν οι διαιτητές κάθε αγωνιστική, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα που δεν έχουν έρθει ακόμα. Αναμένονται όργια μέχρι να καθαρίσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και σίγουρα τα όσα αναφέραμε παραπάνω συνίσταναται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών στο χώρο της διαιτησίας.
Εμείς απλά έχουμε να επισημάνουμε τα εξής και εσείς απλά βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Πρώτον: Ο Γ. Αμυγδαλής υπήρξε μέλος της ΚΕΔ τη διετία 2004-06 όταν πρόεδρος ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γερμανάκος και πρόεδρος της ΕΠΟ ο νυν «υπηρέτης» των συμφερόντων του Ολυμπιακού Βασίλης Γκαγκάτσης. Κοινώς πρόκειται για δική του επιλογή και αυτό δείχνει πως υπήρχε και ενδεχομένως να υπάρχει ακόμα προσωπική σχέση ανάμεσά τους.
Δεύτερον: Ο Γ. Αμυγδαλής είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Σερρών, περιοχή που έχει ως «καμάρι» τον Πανσερραϊκό που πρόεδρό του έχει τον Πέτρο Θεοδωρίδη που διατηρεί σχέση τόσο με τον Μαρινάκη όσο και με τον Γκαγκάτση και έχει κάνει συνήθεια τις επισκέψεις στις σουίτες του Καραϊσκάκη.
Τρίτον: Ο Γ. Αμυγδαλής σε σύνολο 17 αγωνιστικών έχει προλάβει ήδη να είναι παρατηρητής σε τρία παιχνίδια (!) του Ολυμπιακού, όπου όλως τυχαίως έγιναν «όργια». Αυτό στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού που προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ, αυτό με την Τρίπολη που ακόμα και ο Μαρινάκης παραδέχθηκε πως έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Αστέρα, αλλά ο Παμπορίδης βγήκε λάδι και αυτό με τον Αρη στο Καραϊσκάκη, όπου στο 13' της αναμέτρησης δεν έχει δοθεί πέναλτι-μαρς στον Ρουίς.
Το leoforos.gr πολλάκις έχει στείλει μήνυμα στον Σοφοκλή Πιλάβιο πως πρέπει να φροντίσει, έτσι ώστε στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να μην ορίζονται διαιτητές και παρατηρητές που διατηρούν σχέση με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν επίσημο υπάλληλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Φαίνεται, όμως, πως ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν τα λαμβάνει, με αποτέλεσμα οι βαθμολογίες των διαιτητών να εξαρτώνται από τρίτους παράγοντες και να αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες. 
Σε ό,τι αφορά το τι ειπώθηκε μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, ο Πιλάβιος μπορεί να καλέσει τόσο τους βοηθούς όσο και τον τέταρτο και να τους ρωτήσει. Και έπειτα ας ρωτήσει και τον Αμυγδαλή για ποιο λόγο άλλαξε την έκθεσή του. 

http://www.leoforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου