Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Εργολαβία έχουν πάρει ο ρέφερι Γιάχος και ο παρατηρητής Αμυγδαλής τον Ολυμπιακό.

Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για «Mea Culpa» από την ελληνική διαιτησία που προσπαθεί να στείλει το μήνυμα με έξυπνους, ομολογουμένως, τρόπους προς πάσα κατεύθυνση για το πώς παίζεται το... παιχνίδι. Ετσι λίγες μέρες μετά τις γραφικότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Σούπερ Λίγκα ήρθε ο ορισμός του διαιτητή Γιάχου και του παρατηρητή Αμυγδαλή στο ματς του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώσει την …
αδικία εναντίον του Ολυμπιακού.
Ο Γιάχος είναι ένας νέος διαιτητής που επηρεάζεται εύκολα και αυτό θα είναι το δεύτερο φετινό ματς που παίζει τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ήταν η νίκη επί της Κέρκυρας που μέχρι και ο Μαρινάκης δεν θα έπαιζε τόσο πολύ την ομάδα του. Για όσους, επίσης, δεν θυμούνται είναι ο άνθρωπος που έκλεισε τα μάτια πέρυσι στο σε πέναλτι μαρς πάνω στον Σαγκανόφσκι του Ατρομήτου στο Καραισκάκη. Ο Γιάχος παρά το γεγονός πως εργάζεται στην Αθήνα ανήκει στην ένωση Χίου πρόεδρος της οποίας είναι ο Σαρρής, μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και γνωστών ολυμπιακών αισθημάτων. Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Και πάμε στον παρατηρητή. Ο Αμυγδαλής, λοιπόν, ήταν παρατηρητής και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης όταν ακυρώθηκε γκολ κανονικό των Αρκάδων με το σκορ στο 2-0 και το οποίο παραδέχτηκε μέχρι και ο Μαρινάκης μετά το τέλος του ματς. Παρόλα αυτά ο Αμυγδαλής έβγαλε λάδι τον Παμπορίδη και τους βοηθούς του. Αυτή, άλλωστε, ήταν η εντολή που είχε πάρει. Ο εν λόγω παρατηρητής ήταν μέλος της ΚΕΔ επί Ψυχομάνη δηλαδή στην εποχή Γκαγκάτση άρα και αυτός έχει επαφή με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν νομικό σύμβουλο – γενικώς παροχέα υπηρεσιών του Ολυμπιακού.
Στις 10 πρώτες αγωνιστικές, λοιπόν, έχουν παίξει τον Ολυμπιακό τέσσερις φορές οι ίδιοι άνθρωποι. Και το ερώτημα που γεννάται είναι: Δεν υπάρχουν άλλοι; Πως είναι δυνατόν την στιγμή που υπάρχουν πάνω από 20 διαιτητές και παρατηρητές να παίζουν τον Ολυμπιακό οι ίδιοι και οι ίδιοι; Το ίδιο ακριβώς θέμα είχαμε θίξει και την προηγούμενη εβδομάδα με τον Νταμπώση – ναι αυτό που μόλις κρέμασε την σφυρίχτρα βράβευσε τον Γκαγκάτση (!) -  που ήταν παρατηρητής στο Καραϊσκάκη με τον Πανιώνιο και ήταν και στις Σέρρες.
Όλα αυτά την στιγμή που στον Παναθηναϊκό, εντελώς τυχαίως από την ΚΕΔ βάζουν τους πλέον αυστηρούς παρατηρητές που τιμωρούν τους διαιτητές για το παραμικρό λάθος, ακόμα και για ένα ανάποδο πλάγιο άουτ που λέει ο λόγος. Γνωστά τα κόλπα του Gaga.
 Θα έπρεπε λοιπόν αυτός που ορίζει τους διαιτητές – παρατηρητές να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του για να μην γίνονται συνειρμοί και να μην προκαλούνται βάσιμες υποψίες.

www.leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου